Pasta z samych migdałów

Coraz częściej na świecie słyszy się o zdrowych i smacznych przekąskach. Na rynek wchodzą to coraz nowsze nowości o których nigdzie wcześniej nie mieliśmy pojęcia. Można je jeść bez wyrzutów sumienia. Czy znajdziemy na liście jakiś zdrowy zamiennik słodkiego masła czekoladowego?

Pasta z migdałów w diecie

pasta migdałowaCoraz więcej słyszy się o zdrowych przekąskach. Zazwyczaj nie zawierają one konserwantów, sztucznych barwników oraz chemii. Idealnym zamiennikiem masła czekoladowego jest pasta migdałowa, która nie zawiera barwników, nie posiada nawet cukru ani oleju palmowego. Pasty te bardzo często nie posiadają nawet soli i są wykonane w 100% z samych migdałów. Stanowi bardzo zdrową przekąskę, ponieważ jest źródłem białka. Zaleca się spożywanie pasty migdałowej w małych ilościach, ale dość często. Można dodawać ją jako dodatek smakowy do różnych potraw, a także zjadać na kanapce jako zamiennik słodkich kremów. Jeżeli będziemy często spożywać pasty z migdałów, to dzięki nim będziemy w stanie przyswoić więcej cennych składników odżywczych z tych orzechów. Migdały mają bardzo dużo zalet, dlatego spożywając je regularnie w formie pasty wpłyniemy pozytywnie na swoje zdrowie. Obniżymy swoje ciśnienie krwi, poprawimy swoje krążenie, dzięki czemu też unikniemy chorób takich jak miażdżyca albo problemy z sercem. Ochronimy się przed cukrzycą i poprawimy funkcjonowanie układu nerwowego. Każdy z nas bez wyjątku powinien posiadać pastę z migdałów w swojej lodówce i wykorzystywać ją jako zamiennik słodkich przekąsek.

Migdałowa pasta sprawdzi się również w diecie keto, w diecie białkowej nawet wegańskiej. Nadaje się do uzupełnienia diety zarówno dorosłych jak i dzieci. Migdały są również źródłem magnezu i żelaza więc wpłynie to na nasz układ odpornościowy dzięki czemu będziemy mniej chorować.